Lækre sprøde chilier .

  • 1 kg chili gerne blandet slags
  • 3 rødløg og bland gerne andre løg i
  • 5 dl god tomat pure( ikke koncentreret) tilsæt gerne frisk tomat der trænger til at blive brugt.
  • 3 dl god olie( rapsolie/ solsikkeolie)
  • 3 tsk chiliflager
  • groft salt
  • 2 tsk røget chili
Så skal bradepanden, blot dækkes til og i ovnen.

Chili skylles, toppene skæres af. Chilierne kommes hele i en bradepande forret med bagepapir.Rødløg pilles, skæres i kvarte og Tomat, olie, chiliflager, salt, røgetpaprika kommes ud over. Bradepanden dækkes med sølvpapir og sættes i en opvarmet ovn på 160 grader i 3 1/2 time. Afkøles evt til næste dag og blendes til en lind masse. Chilisovsen er klar til at hældes på rene patentglas. Frys halvdelen, hvis du ikke får brugt det inden 3-4 uger.

Jeg mangler vist lige, at nævne grunden til den store mængde chilier i opskriften. Jeg har en god grønthandler rundt om hjørnet, hvor jeg bor, som ofte sælger varer i stor mængder. Da jeg ofte mangler nogle ingredienser, der ikke kan fås i almindelige supermarkeder, såsom større udvalg af krydderier eller boghvede kerner. Kikker jeg forbi og bliver fristet til andre lækre sager. Det kan så være et kilo røde chili for 20 kr. eller fårefeta.

Share: