Indgredienser til 4 personer:

1 kg blommetomater (de er mest kødfulde, men bland gerne forskellige typer.Blot de er modne)

3 rødløg i skiver

3 spsk olie

1 tsk salt

1 tsk peber

nogle grene frisk oregano og timian

1 helt løg hvidløg, skåret over på midten.

  1. Alt dette kommes i en bradepande og sættes i midten af ovnen ved 150gr i 90 min. Indtil tomatterne er bagt godt og klistret :0)

2. Kassèr oregano og timian stinglene.Hele herligheden hældes op i en gryde, de enkelte hvidløg pilles           ud af det halverede hvidløg.

3.Tilsæt 1 liter økologisk grønsags bouillion.

3-4 friske basilikum stænger med blade.

     4.  1 chibatta brød, hvor af 3-4 tommelfinger tykke skiver rives i suppen.

5. Koges i 10 min, hvorefter suppen blendes, enten i blenderglas eller med håndblender.

6.Tilsæt 2 spsk gød rødvins eddike eller sherry eddike.

7.Skær det resterende brød i skiver og rist det på en hed stegepande, så de får en god mørk/branket       farve.

8. Server tomatsuppen i skåle, garneret med basilikum blade og ristede brød. Kom evt. lidt balsamico eddike og olivenolie på bordet til at dyppe brødet i.

Velbekommen

 

 

Share: