Økologiske citroner med salt inden de overhældes med kogt vand.

Skold et henkogningsglas,med kogende vand, inden de skyllede økologiske citroner der er gnedet med salt, kommes i. Drys et par skefulde groft salt i og hæld kogende vand over citronerne, til det dækker. Hæld lidt olivenolie i næsten til kanten. Det “forsegler”glasset. Lad glasset stå og pynte i køkkenet 3-4 uger.

Efter 3-4 uger kan de syltede citroner nydes.

Citronskallen kan skæres i tynde strimler og kommes i gryderet med lam eller i salater med bagte peberfrugter, squash og aubergine. Eller blendes med olivenolie, hvidløg, mandler og krydderurter til kolde sovse som tilbehør til fisk eller kød. Væden citronerne ligger i kan bruges til dressinger. Husk brug en ren gaffel eller tang, hvergang du tager en citron op af glasset – så holder de sig bedre. Efter de fire uger skal glasset med de syltede citroner stå på køl.

Share: