Tærtedej
ca. 150 gr. hvedemel( jeg brugte 75 gr. fuldkornshvedemel og 75 gr. hvedemel
50 gr. grahamsmel
75 gr. smør
1 tsk. salt
1 æg
3 spsk. surmælks produkt/ cremefraiche
Mel, smør, salt, æg og surmælksprodukt æltes sammen. Dejen samles til en kugle og sættes koldt en times tid. Den rulles ud og lægges i en smurt tærtefad. Dejen prikkes med en gaffel og bages i en 200 gr varm ov, til den er gylden.
Fyldet
Svampe skylles og skives. Forårsløg skylles og skives. Hvidløg hakkes. En pande med god varme, svitser svampe, springløg og hvidløg i lidt olie. Tilsæt hakket krydderurt. Jeg brugt frisk rosmarin. Efter nogle minutter sættes panden til side. Broccoli skæres i buketter og overhældes med kogende vand. Cherrytomater skylles og halveres.
Alle grønsager fordeles ud i den forbagte bund.
4 æg piskes med 2 dl cremefraiche / syrnet fløde/ yoghurt naturel. Tilsæt salt og peber.
Æggemassen hældes over tærtefyldet. Sættes i 200 gr. varm ovn i ca. 35 minutter.