Jeg har haft denne kogebog i små 10 år. Mine forældre gav mig den i fødselsdagsgave og det har været en fornøjelse at servere retter fra den. Nogle af opskrifterne har jeg brugt utallige gange. I 2010 flyttede Kasper og jeg til Aberdeen i Scotland. Det var i forbindelse med Allans jobskifte til Wyeth i 2009. Jeg gik på jagt efter job, og som udgangspunkt blev det arbejdsformidlingen. Rent sprogligt blev det lidt en udfordring, både fagsproget og dialekten. Det første job var på en privatskole med tilhørende børnepasning. I køkkenet med 4 polakkere, der helst ville snakke polsk( forståeligt nok)- så det var en udfordring 😩 Og maden ligeså……….
Mit næste job blev i en restaurant/ take away. “The Beautiful Mountain”, var forståeligt noget helt andet og blev en god læreplads. Hverdag blev der serveret morgenmad fra 8-14 som bestod af frit valg af æg (pocheret, røræg, spejlæg) black pudding ( risted krydret blodpølse med rosiner) stegt fersk pølse, bacon, tomat og toast. Jeg stod for morgenmaden efter at have arbejdet der et stykke tid og blev god til porchere æg. Torsdag -lørdag blev der serveret Tapas om aftenen. Det er klart noget af det bedste tapas jeg har fået udenfor Spanien. Det er temmelig stressende at servere så mange små varme retter, men jeg fik hjælp fra de andre jeg arbejdede på hold med. Så “Rosas Tapas” er en af mine bedste kogebøger og har nemme/enkle opskrifter.
Når nu vi får nye kartofler på markedet igen er denne opskrift på “saltede kartofler” med to slags Mojo, oplagt at servere.