En skøn lun dip med artiskok og ost. Denne opskrift er fra Boston, men er en meget typisk appetizer alle lavede i 1960érne i USA.

Til 4 personer: 1 ds.artiskok hjerter (ikke marineret i olie) 1 glas rillet rød peberfrugt. ( kan fås i Irma eller Menu) eller kan naturligvis laves derhjemme. 2 dl.god mayonnaise (ikke light) 115 gr.drænet feta( ko eller ged, hvilken du bedst kan li) smuldret. 1 1/2 dl.revet parmesan. 1 fed hvidløg knust. Salt/ peber.

Ovnen varmes op til 175 gr. De drænede artiskokker og peberfrugt skæres i mindre stykker. Mayonnaise røres med med den smuldrede feta, revet parmesan, hvidløg, salt og peber. Rør artiskok og peberfrugt røres i. Kom hele herligheden i en smurt ovnfast skål. Bages i 20-25 min eller indtil det bobler i kanterne. Serveres varm med pitabrød eller sprøde rugbrødschips der fås i flere variationer.

Share: