Saftigt med en sprød skorpe.
  • 25 gr gær
  • 1/2 l lunkent vand
  • 3 tsk salt
  • 600 gr mel – eks. 100 gr Grahamsmel, 50 gr havregryn, 450 gr hvedemel.
  • 1 dl græskarkerner – eller bland græskar, chiafrø og blå bikes.

Gæren opløses i vand i en stor skål, rør til det er opløst. Tilsæt de resterende ingredienser og rør til dejen er ensartet. Dæk skålen med den våde dej med et viskestykke.

Dejen skal hæve 1 time.

Tænd for ovnen efter 30 minutter, sæt jern gryden ind i en kold ovn med låg på. Vær obs på om knoppen er af plast eller metal. Skru knoppen af, hvis det er plast . Tænd ovn og uden brug af varmluft på 250 gr. Når dejen har hævet færdig- hældes dejen ned i den varme gryde. Drys evt lidt mel i bunden af gryden. Gryden skal ikke smøres. Fordi gryden er glohed vil brødet slippe fint, når det er bagt færdigt. Brødet bages med låg i 35 min og fortsætter uden låg 10 min længere.

Share: